اگر طراح گرافیک هستید یا در این زمینه فعالیت می کنید، حتماً می دانید فونت بخش جدا نشدنی از گرافیک است. برای طراحی با کیفیت گرافیک لازم است تا فونت های مناسبی را انتخاب کنید تا علاوه بر خوانایی بالا، بتواند زیبا هم باشد. در حال حاضر فونت های زیادی وجود دارند اما برخی از آن ها مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار می گیرند و محبوبیت بسیار زیادی دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین فونت های فارسی برای طراحی گرافیک بپردازیم تا بتوانید کیفیت طراحی های خود را تنها با انتخاب درست فونت، افزایش دهید. پس اگر طراح گرافیک هستید یا در این زمینه فعالیت می کنید و می خواهید با بهترین فونت های فارسی برای طراحی گرافیک آشنا شوید، در این مقاله ما را همراهی کنید.
بهترین فونت های فارسی برای طراحی گرافیک
برای طراحان گرافیک فونت ها در ابتدا بر اساس اصول و سپس بر اساس سلیقه انتخاب می شوند. تا زمانی که یک طراح گرافیک با اصول استفاده از فونت در طراحی آشنا نباشد، نمی تواند سلیقه خود را در طراحی دخالت دهد. فونت ها در عین سادگی، باید زیبا بوده و خوانایی بسیار بالایی داشته باشند. در گذشته فونت های سری B طرفداران زیادی داشت اما در حال حاضر فونت های مجموعه فونت ایران کیفیت بسیار بالاتری دارند و طراحان ترجیح می دهند از آن ها در طراحی های گرافیکی خود استفاده کنند. در این بخش به معرفی و بررسی چند مورد از بهترین فونت های فارسی برای طراحی گرافیک می پردازیم:
فونت ایران یکان
یکی از پر کاربرد ترین فونت هایی که در میان طراحان گرافیک محبوبیت بسیار زیادی دارد، فونت ایران یکان است. فونت ایران یکان طراحی تقریباً رسمی دارد و معمولاً برای طراحی های رسمی گرافیک مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این فونت را می توان ترمیم شده فونت BYekan دانست که توسط تیم فونت ایران بهبود پیدا کرده است. فونت BYekan تنها دو وزن فونت دارد اما فونت ایران یکان دارای ۸ وزن است و قابلیت استفاده در کامپیوتر، وب و اپلیکیشن موبایل را دارد. جالب است بدانید در این فونت زبان فارسی با انگلیسی هماهنگ شده است! یعنی شما به راحتی می توانید در سایت فارسی خود انگلیسی هم تایپ کنید.
فونت های قدیمی فارسی معمولاً این مشکل را دارند که هنگام نوشتن محتوای انگلیسی در سایت با مشکل مواجه می شوید. پس اگر یک نیاز به یک فونت خوانا با طراحی ظاهری بسیار زیبا و البته کمی رسمی دارید، فونت ایران یکان انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
فونت ایران سنس
فونت ایران سنس را می توانید یک انقلاب بزرگ در صنعت وب و اپلیکیشن دانست! اگر به خاطر داشته باشید، در گذشته روی سایت ها از فونت BYekan یا Tahoma استفاده می شد که خوانایی بالایی نداشت. به همین دلیل بسیاری از کاربران اذیت می شدند و نمی توانستند یک مقاله در سایت را به صورت کامل بخوانند. مجموعه فونت ایران با طراحی فونت ایران سنس توانست انقلابی در حوزه وب ایجاد کند. پس از آن که این فونت توسط تیم مسلم ابراهیمی طراحی شد، بسیاری از سایت های فارسی از آن استفاده کردند. در حال حاضر هم بسیاری از سایت های فارسی زبان از این فونت استفاده می کنند! این فونت توانست خواندن محتوای سایت ها را برای کاربران هم راحت تر کند و در نهایت محتوای سایت ها بیشتر توسط کاربران مورد استفاده قرار گرفت.
جالب است بدانید طبق گفته فونت ایران، حدود ۵۴ درصد از سایت های فارسی از فونت ایران سنس استفاده کرده اند که استفاده بیش از نیمی از سایت ها از این فونت، نشان دهنده محبوبیت بسیار بالای این فونت است.
فونت آوینی
اگر به دنبال فانت دست نویس هستید، فونت آوینی بهترین گزینه برای شما خواهد بود. فونت آوینی را می تواند یک فونت زیبا، خوانا، دست نویس و حرفه ای دانست. در صفحات اجتماعی، کسب و کارها برای طراحی پست های خود از این فونت استفاده می کنند. این فونت به دلیل آن که شکستگی ندارد و کاملاً خطوط ان خمیده هستند، زیبایی بسیار خاصی دارد. از آن مهم تر این که، شما می توانید از ۶ حالت نوشتاری برای نوشتن هر کلمه و حرف استفاده کنید.
لازم است بدانید که این فونت تنها یک فونت گرافیکی و نمایشی است و بر خلاف دو فونت قبلی (ایران یکان، ایران سنس) نسخه وب یا اپلیکیشن ندارد! در واقع شما فقط می توانید از آن برای طراحی پست های شبکه های اجتماعی یا بنرهای تبلیغاتی استفاده کنید. اگر قصد استفاده از این فونت ها در سایت خود را دارید، پیشنهاد می کنم دو فونت قبلی را استفاده کنید! زیرا این فونت برای استفاده در سایت یا اپلیکیشن بهینه سازی نشده است و استاندارد آن ها نیست.
فونت آرتین
فونت آرتین یکی از فونت های نمایشی است که به صورت هندسی طراحی شده است. این فونت کاملاً محدود است و تنها یک وزن دارد! در واقع بر خلاف سه فونت قبلی که چند وزن مختلف داشتند، این فونت تنها یک وزن دارد و بهتر است ابتدا نیاز خود را به خوبی بسنجید و سپس دست به خرید این فونت بزنید. این فونت هم برای طراحی بنرهای تبلیغاتی و همچنین طراحی پست های اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی کاربرد دارد. پس به یک فونت حرفه ای برای طراحی پست های اینستاگرام خود نیاز دارید، فونت آرتین یکی از فونت هایی است که می تواند تجربه خوبی برای فالوورهای شما ایجاد کند.
فونت کلمه
اگر به دنبال یک فونت حرفه ای برای طراحی سازمانی و کمپین های تبلیغاتی هستید، فونت کلمه یکی از بهترین انتخاب ها برای شما خواهد بود. با استفاده از فونت کلمه می توانید در طراحی های بسیار زیبایی ایجاد کنید و از آن در بخش های مختلف استفاده کنید. این فونت هم توسط فونت ایران طراحی شده و توسعه یافته است که با استفاده از آن می توانید فونت های زیبایی در کامپیوتر شخصی یا وب داشته باشید.
چگونه این فونت ها را تهیه کنیم؟
برای استفاده از این فونت ها کافی است وارد سایت فونت ایران شوید و فونت های موردنظر خود را خریداری کنید. پیش از خرید، حتماً به شرایط استفاده از این فونت ها دقت کنید! زیرا گاهی اوقات نیاز به تهیه لایسنس تجاری دارید که هزینه بیشتری دارد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی بهترین فونت های فارسی برای طراحی گرافیک پرداختیم تا اگر نیاز به فونت های جذاب و استاندارد دارید، از فونت های موجود در این مقاله استفاده کنید.